Descriere produs
În timpul exercițiilor scurte de mare intensitate, mușchii folosesc în principal glucoza ca sursă de energie care duce la formarea acidului lactic. La rândul său, acidul lactic se împarte în lactat și ioni de hidrogen (H+). Contrar a ceea ce se presupune adesea, acumularea de ioni H+, și nu acidul lactic, este cea care duce la acidificarea mușchilor. Inițial mușchiul poate neutraliza acești ioni H+ cu ajutorul carnozinei (= tampon pentru mușchii scheletici). Cu toate acestea, pe măsură ce efortul progresează, ionii H+ formați vor depăși capacitatea de tamponare a mușchiului, după care ionii H+ vor începe să se acumuleze. Acest proces, mai cunoscut sub numele de „arsura”, provoacă în cele din urmă producția de forță redusă și oboseală musculară, ducând la pierderea performanței.

Cercetarea, de ex. Dr. Roger Harris, a demonstrat că aportul pe termen lung de beta-alanină (de exemplu, CARNOSYN®) crește rezervele de carnozină musculară. Studiile din aceeași perioadă au confirmat, de asemenea, că suplimentarea cu beta-alanină crește capacitatea de tamponare a mușchilor, ceea ce se traduce printr-o performanță îmbunătățită la efort. O revizuire recentă a arătat, de asemenea, că aceste efecte de îmbunătățire a performanței apar în principal în timpul eforturilor maxime scurte (0,5-10 min). Doza medie minimă de beta-alanină necesară pentru a obține această îmbunătățire a performanței este stabilită la 179 g. Aceasta corespunde unui aport zilnic de 3,2 până la 6,4 g beta-alanină pentru o durată de 4 până la 8 săptămâni. Pentru un efect maxim, se recomandă o perioadă de suplimentare de 10 până la 12 săptămâni. După aceea, suplimentarea poate fi întreruptă timp de cel puțin 10 până la 15 săptămâni sau poate fi utilizată o doză de întreținere (± 1,6 g pe zi). Pe lângă performanța îmbunătățită în timpul exercițiilor scurte de intensitate ridicată, s-a demonstrat că aportul pe termen lung de beta-alanină îmbunătățește performanța la sprint la sfârșitul unui antrenament de anduranță exhaustiv.

„6d BETA-ALANINE SR CARNOSYN®” conține 800 mg de beta-alanină per comprimat. Studiile au arătat că beta-alanina din comprimatele „6d BETA-ALANINE SR CARNOSYN®” este mai eficientă în creșterea rezervelor musculare de carnozină datorită eliberării treptate în organism, mai ales atunci când beta-alanina este luată în timpul mesei. Datorită acestor comprimate cu eliberare susținută, furnicăturile enervante ale pielii (parestezii) nu apar, la majoritatea sportivilor, după ingestia a 2 comprimate (1600 mg) în același timp. Dacă se utilizează o pulbere de beta-alanină sau capsule/comprimate „standard”, simptomele de parestezie apar deja la doze începând de la 800 mg.

Pe scurt, „6d BETA-ALANINE SR CARNOSYN®” este suplimentul ideal pentru toți sportivii care trebuie să efectueze eforturi susținute de mare intensitate, cu o durată de 0,5-10 minute. Aceste tipuri de eforturi maxime apar în cadrul evenimentelor de atletism, canotaj și înot, dar și în timpul evenimentelor de anduranță prelungite, cum ar fi ciclismul rutier (de exemplu, urcare abruptă sau finala unei curse). De asemenea, sportivii din sporturi de echipă, cum ar fi jucătorii de fotbal, care trebuie să efectueze sprinturi repetate de mare intensitate în timpul unui joc, pot culege beneficiile suplimentarea cu beta-alanina.

Utilizare recomandată
Luați 3×2 comprimate pe zi, de preferință cu masa, cu 6-12 săptămâni înainte de începerea unei competiții importante. După faza de încărcare, este suficientă o doză de întreținere de 2 comprimate pe zi.

După utilizarea prelungită consecutivă se recomandă o întrerupere de 10-15 săptămâni. Nu luați niciodată mai mult de 2 comprimate în același timp pentru a reduce riscul de furnicături ale pielii.

Ingrediente per tableta
800 mg beta-alanină (sub formă de SR CarnoSyn®); agenţi de încărcare: hipromeloză, amidon de porumb, fosfat dicalcic, celuloză microcristalină; agent de legare: hidroxipropil celuloză; agent lubrifiant: stearat de magneziu; agent antiaglomerant: dioxid de siliciu.

Mai multe informatii
Fara gluten    Da
Cu conținut scăzut de carbohidrați    Da
Greutate    120g
Cantitate    120 tablete
Vegetarian   Da
Vegan    Da
Fara lactoza     Da

Have no product in the cart!
0